USLUGE ČIŠĆENJA

ŠTA JE ČIŠĆENJE?

Topla ili hladna voda za čišćenje? Visoka temperatura u pogledu sredstava za čišćenje danas više nije relevantna, čak može smetati. Bitni sastojci (alkoholi, glikoli i sl.) lako nestaju ili ispare pri visokim temperaturama i tako nemaju više dejstva na površinama koje treba čistiti. Rezultat su tragovi brisanja i sl. => sredstvo za čišćenje smatra se lošim. Temperatura otopine za čišćenje treba da bude maksimalno mlaka, a nikad topla! Grubo čišćenje građevine Kod grubog čišćenja građevine otklanja se građevinski otpad. Čišćenje se odvija tokom gradnje. Po običaju se koristi suvo čišćenje, koje se obavlja pre ugradnje estriha. Primer čišćenja: - uklanjanje građevinskog otpada, maltera, papira, kartona, drvenih komada, najlonskih ambalaža itd. Čišćenje nakon završetka izgradnje i fino čišćenje Obavlja se nakon završenih poslova, renoviranja ili pre useljenja u zgradu. Primeri čišćenja: - uklanjanje grube prljavštine po podovima - čišćenje svih površina, kao što su prozorske police, radijatori, police i sl. - čišćenje vrata i okvira - čišćenje staklenih površina i okvira - čišćenje prekidača, štekera, i sl. - čišćenje svetiljki - fino čišćenje i nega tvrdih podloga - usisavanje četkom svih tekstilnih podloga - čišćenje sanitarija, kupatila, toaleta i zidova, umivaonika, kada, tuševa, ogledala, polica, garderoba i sl.

IMG

DNEVNO ČIŠĆENJE

Je redovno čišćenje pri kojem se obavljaju ugovorom određene vrste usluga po unapred dogovorenim intervalima čišćenja. Radovi mogu biti veoma različiti. Kod spoljnog čišćenja zgrada uključeno je i čišćenje stakala, što znači da se prozori bez okvira čiste npr. mesečno. Kod unutrašnjeg čišćenja zgrada razlikuju se najčešće tri područja. Primeri čišćenja: Čišćenje inventara Opšti radovi, često nazvani sporednim radovima, kao npr. pražnenje pepeljara i kanti, čišćenje nameštaja i svetiljki. Čišćenje podova Kod netekstilnih podloga: metenje, vlažno brisanje, mokro brisanje. Kod tekstilnih podloga: usisavanje, usisavanje četkom, uklanjanje fleka. Čišćenje sanitarija Čišćenje umivaonika i konzola, čišćenje toaleta i pregradnih zidova, čišćenje ogledala, sapuna i fenova, dopuna toalet papira. Čestoća se ravna po higijenskoj potrebi i ugovoru o čišćenju. Međučišćenje Smešteno između dnevnog i osnovnog čišćenja i vrši se da bi se odgodilo osnovno čišćenje. Primeri čišćenja: - na podovima cleanerima sa mašinama sa jednim diskom ili u high-speed postupku - uklanjanje tvrdokornih pruga ili drugih nečistoća. Osnovno čišćenje Je najtemeljitije čišćenje i odnosi se najčešće na tvrde podloge (PVC, linoleum, itd.) tekstilne podloge i čišćenje sanitarnih prostora, kao i na sledeću negu i impregniranje. Primeri čišćenja: - Uklanjanje voskanih i polimernih slojeva sa svih vrsta podloga. - Uklanjanje utabanih i tvrdokornih nečistoća. - Na tekstilnim podlogama (stazama, ...) uklanjanje jakih nečistoća šamponiranjem, ekstrahiranjem ili suhim čišćenjem tepiha. - U sanitarnim prostorijama temeljno uklanjanje jakih ostataka kamenca, urina ili sapuna. - Pod osnovnim čišćenjem prozora podrazumeva se čišćenje stakala i čišćenje okvira. Po potrebi nega (npr. kod metalnih okvira). - Kod metalnih fasada primenjuje se osnovno čišćenje ukoliko fasada nije čišćena godinama.

IMG

POSEBNO ČIŠĆENJE

Mi smo pravi partner, na svim područjima, na kojima je potrebna posebna brižljivost i specijalno stručno znanje, da bi se postigao učinak čišćenja visoke vrednost.

Čišćenje prozora

Stručno čišćenje prozora obuhvata: staklene površine, gornje prozore, zimske vrtove, štokove i okvire, izloge i ulazne portale.

Čišćenje zavesa

Čišćenje zavesa sadrži skidanje, čišćenje, kao i postavljanje zastora, zavesa, gardina i lamela. U idealnom slučaju u kombinaciji sa čišćenjem prozora.

Čišćenje fasada

Kiša i drugi prirodni uticaji doprinose gubitku prvobitnog izgleda kućnih fasada. Stručno čišćenje, saniranje i konzerviranje čini fasadu ponovo blistajućom. čišćeći okolinu i štedeći troškove imamo uvek spremnu pravu tehniku za staklo, metal, peščani kamen ili druge površine.

Čišćenje podova

Površine podova troše se mesecima i godinama. Gube sjaj i nastaju staze, što se može sprečiti redovnim čišćenjem i negom. Koristeći najmodernije mašine i aparate i štiteći okolinu šamponiramo i impregniramo tepihe, čepimo tvrde podove, čistimo pločice i podove prirodnog kamena i stružemo industrijske podove.

Čišćenje etisona

Čišćenje orijentalnih tepiha: pranje, pažljivo pranje, ručno pranje, zatezanje i zaštita od moljaca Podovi od veštačkog kamena i mermera: osnovno čišćenje, kristalizacija, poliranje, zaštita od vode i fleka PVC, linol i gumeni podovi: osnovno čišćenje, upuštanje sa polimernom disperziom – sjajna ili mat

Čišćenje računarskih aparatura

Nečistoće kompjuterskih sistema nisu samo na izgled neprijatne, već pretstavljaju rizik za neometan rad na računaru. Da bi uklonili ili sprečili tu problematiku profesionalno čistimo tastature i kućišta, uklanjamo nečistoće unutar računara, usisavamo tonersku prašinu štampača.

Uklanjanje žvakaćih guma

Mi uklanjamo brzo i efikasno žvakaće gume i ostatke žvakaćih guma, npr. sa javnih mesta, ulaznih portala, tržnih centara, stubišta, bioskopa i pokretnih stepenica. Čišćenje putem niskopritisnih aparata posebno štiti površine i okolinu. Da li su u pitanju aluminij, nrđajući čelik, veštački ili prirodni kamen, beton, asfalt ili druge površine, mi uvek imamo pravu tehniku.

Čišćenje obloženog nameštaja i madraca

Primenom mokrog i suvog čišćenja stručno čistimo sve obložene nameštaje. Bez hemije i zbog toga posebno štiteći okolinu čistimo madrace od bakterija (alergen test sa žigom).

Čišćenje nakon požara i poplave

Mi stručno uklanjamo štete nakon začađenja uzrokovanog požarom: - čišćenje - uklanjanje čađa - uklanjanje ostataka vode - isušivanje nakon poplava - uklanjanje mirisa.

IMG

ČIŠČENJE TEKSTILNIH PODLOGA

Što pre se ukloni fleka, utoliko je veća šansa za uspeh!!!

Neutralno čišćenje (šampon za tepihe, ..) npr. za šećer, pivo, koka kolu
oksidativno čišćenje (izbeljivanje hlorceđem, ..) npr. za voćne fleke
termičko čišćenje (sprej zaleđivač, ..) npr. za žvakaće gume
alkalično čišćenje (otapalo masnoće, ..) npr. za belančevinu, krv, znoj
kiselinsko čišćenje (otapalo kamenca, ..) npr. za rđu
sredstva za otapanje (aceton, ..) npr. za katran, boju, smolu

Pre obrade fleka mora se proveriti podnošljivost materijala i nakon obrade mora se isprati sa bistrom vodom!

Tamne fleke na teraco podovima u stubištu
Fleke na teraco podovima u stubištima pripisuju se lošem održavanju. U najčešćim slučajevima radi se o izjedi kiselinom nastalom kroz tečnosti poput coca cole, sirćeta, vina i sl. Sklonost prljanju na tim oštećnim delovima mnogo je viša i prouzrokuje neuredan prizor. Uklanjanje nečistoće putem intenzivnog čišćenja dovodi samo do kratkoročnog poboljšanja, trajno rešenje može da se postigne samo specijalnom obradom poptu brušenja ili kristalizacije.

Čišćenje sirćetom
Od upotrebe sirćeta za uklanjanje kamenca trebalo bi odustati u modernom čišćenju. Sirćetna kiselina prouzrokuje oštećenia na hromiranim armaturama. Preporučuje se upotreba proizvoda na bazi fosfora ili limunske kiselin, koji značajno poboljšava uklanjaju kamenaca.

Kalijev sapun
U mnogim slučajevima i dan danas mnogi ljudi se zaklinju da je „dobri stari kalijev sapun“ najbolje sredstvo za čišćenje. Samo retki uzimaju u obzir, da kalijev sapun ima visokoalkalijsku ph-vrednost i da kod čestog korištenja matira visokosjajne kamene podove ili uništava na alkalij osetljive podove poput linoleuma.

Čišćenje bez hemije
Mnogi proizvođači mikrostrukturnih tekstila za čišćenje preporučuju upotrebu njihovih proizvoda bez dodatka hemije. Kod čišćenja bez hemijskih dodataka ne spušta se površinski napon vode, ne otklanja se odvod prljavštine i na podovima i površinama sigurno se stvara dobro tlo za stvaranje kamenca. U svakom slučaju je tačno, da se upotrebom mirkostruktura može umanjiti količina hemije i tako postići veći uspeh u čišćenju.